torstai 28. kesäkuuta 2012

Raidat kaulahuivissani


 Tämä kaulahuivi on ollut virkattuna jo kauan.Odottelin syksyä,että pääsen sen kuvaamaan,mutta kyllähän tässä suomen kesässä voi viileällä sadesäälläkin kuvailla tällaista.
2 virkkuukoukulla virkkailin pylväitä.Yhdellä värillä aina kolme kerrosta.Tähän uppooaa mukavasti kaikki pienet lankanöttöset.Ja mitä värikkäämpi sen parempi :D

sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Miljoonaraita




Raitakokeilupaita on nyt valmis.Tällainen työ on kiva neuloa ja valmistuu nopeasti,kun on mielenkiintoista aina seurata millaista raitaväriyhdistelmää seuraavaksi tulee.Parasta on tietysti,kun silmät kiinni työntää käden lankakoppaan ja neuloo sillä mikä käteen osuu.Kaikki langat on jämälankoja.Paidan malli on neuloessa keksittyä.Aluksi tein suoraa kaitaletta,jonka alareunasta poimin silmukat ja neuloin niillä miehustan.Olalle tein yksityiskohdaksi nappirivistön.

Tuolin löysin muuten viimeviikolla vanhan talon purkutyömaalta.Rapsutin irtomaalin pois ja lakkasin päälle.Kivan kuluneen näköinen.

perjantai 22. kesäkuuta 2012

Kuvia juhannukselta





Kävin hieman poimimassa kukkia "maljakkoon".Ne tosin ehtivät hieman matkalla nuupahtaa,kun en tajunnut ottaa vettä mukaan.Ehkä ne siitä virkoavat.
Raitaneulekin on kohta valmis.Se on kokeilu erilaisista raita väriyhdistelmistä ja suosikkeja on jo löytynyt seuraaviin projekteihin.Jotkin yhdistelmät tuo mileen lapsuuden ja niitä tulen varmasti myöhemmin käyttämään jossakin.

maanantai 18. kesäkuuta 2012

My little pony-matto




Ensimmäinen matto löydetyistä kuteista on valmis.Tein siitä niin suuren,kun vain jaksoin sylissä pidellä ja virkata.Halkaisija n. 100cm.Aluksi oli tarkoitus tehdä todella suuri olohuoneeseen,mutta tästä tulikin täydellinen makuhuoneeseen.Värien suunnittelu oli hauskaa,kun oli kerrankin mistä valita.

maanantai 11. kesäkuuta 2012

Pallomeri








Tein sunnuntaina niin uskomattoman löydön,ettei sitä voi uskoa edes todeksi.Seuraavan yön näin sekavia unia,että olisin pusseittain löytänyt roskiksesta matonkudetta.Aamulla herätessä huomasin,että todellisuus ja uni oli menneet ihan sekaisin ja siinä ne pussit eteisen lattiaa valloitti,tukkien tien vessaan.
Juu siis voitteko uskoa..25,5kg trikoo matonkudetta.Eli noin reilut jätesäkillinen ja nuo toikan puiset sukkulat päälle.Olivat siis roskalavalla.Onneksi menin tutkimaan sinne.Itseasiassa sinne vielä jäikin,mutta en millään jaksanut enää pohjalta kaivella ja painoihan nuokin paljon raahata kotiin.Kävin kyllä tänään vielä siellä,mutta lava oli jo ehditty viedä pois.
Joku oli myös lajitellut ne värettäin ja sieville pikku(ja isoille)rullille pyörittänyt.Kyllä näistä saa monet matot virkattua ja ehkä kudottuakin.:)
Nyt minulla on siis kotona oma värikäs pallomeri,nimittäin en tiedä minne saan nuo kaikki mahtumaan.Pitää varmaan lähteä lisää koreja ostamaan.

keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Mummon leningit


 Olen perinyt leninkejä.Mummoltani.Olen perinyt hältä jo pirttikaluston ja maton aiemmin.Omaan myös hänen vanhoja verhoja ja ihan äsken kaappiini ilmestyi samaiset kahvikipot joita mummollani oli aikanaan.Voin siis sanoa,että meillä on kait sitten sama mieltymys näihin rakkaihin esineisiin.Ja minulla varsin kotoinen olo näiden keskellä.Hän olisi varmaan ylpeä,jos vielä eläisi.
Ja miksipäs näitä esittelen.Syy siihen on äitini ,joka nauraa mun "mummo"tyylille.Katso nyt äiti,nää on ihan hienoja,kun laittaa vyön ;D
Yläkuvan laukku on myös saatu ja vanha.Ihanaa aitoa nahkaa ja hauska kiinnitys,kun laukun voi taittaa pienemmäksi ja laittaa kahvoista kiinni nepparilla.
 Yläkuvan pieni laukku taas on äitini tekemä parkkinahkatyö 30-vuoden takaa.Ajattelin säilöä tähän käsityötarvikkeita.


 Marimekon läninki(ryppyinen näköjään).Tähän oli oma vyökin.Ja ihanan isot taskut.
 Ja viimeisenä kirpparilöytö tältä päivältä.Tässä oli olkatoppaukset,jotka ratkoin irti.
Ja käsityöpostauskinhan tästä tuli,kun kädessäni on neulomani tiskirätti :D