torstai 17. toukokuuta 2012

Nuttunen
 Olen pitkään miettinyt voisiko paidan tehdä yhtenä kappaleena sivuttain neuloen.Mietittyäni monena iltana miten sen voisi toteuttaa,päätin kokeilla sitä ensin tällaisella pienellä nutulla.
Ja jos joku muukin haluaa testata,laitan tähän ohjeen,joka on kyllä ensimmäinen ikinä kirjoittamani ohje ja varmaan aika "huono".Eli voi kysyä jos on epäselvää :D

Nuttunen
Koko 74
Lanka Viking Vilma. Menekki 150g
Puikot 3

Aloitetaan toisesta etureunasta ja neulotaan sivuttain toiseen etureunaan.
Luo 65s.Neulo ainaoikeaa 5krs.Neulo 5 helmasilmukalla ainaoikeaa ja muilla sileää neuletta 2cm.
Lisää yläreunassa 5x1s,joka toinen krs.
Lyhennetyt kierrokset.Jätä raglankavennuksia varten aina 1s neulomatta yhteensä 15 kertaa.Jätä sivusilmukat odottamaan apulangalle ja luo hihaa varten 45 uutta silmukkaa(tämä on 3/4osa hiha,jos haluat koko pitkän lisää vielä 10s)Neulo hihansuun 5 silmukoilla ainaoikeaa.Ota nyt luhennetynkrs:sen silmukat mukaan työhön silmukka kerraallaan.Neulo 2cm suoraan ja tee samanlaiset raglankavennukset toiselle puolelle.Päättele hihsilmukat ja ota apulangan silmukat takaisin työhön.Tee raglakavennus loppuun.Päättele takakaulusta varten 2x1s joka toinen krs.Neulo suoraan 10cm lisää 2x1s joka toinen krs.Neulo toinen puoli peilikuvaksi.Etureunan ainoikein krs:ten puolivälissä tee napinlävet:2s.,langankierto,2s o yhteen,15s napinläpen välissä 3kertaa.
Ompele lopuksi hihasaumat ja virkkaa 2krs kinteitä silmukoita kauluksen ympäri.6 kommenttia:

 1. Ihanat eripari taskut ja napit!

  VastaaPoista
 2. Voi, miten ihana Nuttunen, supersöpö!

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoinen rakenne! Jospas sitä kerkiäis jossain vaiheessa kokeilla...

  VastaaPoista
 4. Taskuista tuli minustakin söpöt ;)Mä olen nykyään jotenkin hurahtanut taskuihin,suunnittelen kaikkia erilaisia ja neulon mallitilkkuja.
  Ja tällä samalla "kaavalla"voi tosiaan tehdä isompiakin nuttuja,lisäilee vain silmukoita ja mittaa rglankavennuksiin sopivasti lyhennettyjä krsia.:)

  VastaaPoista
 5. On kyllä kivan värinen tämä nuttu. Hei, mää muuten keksin hyvän idean: Onnille voisi tehdä mökille sen hiekkalaatikon siihen vanhan maakellarin kohdalle. Kävin katsomassa viimeksi sitä että jos purettais pois se, niin siinä ois just sopivat ne puureunat hiekkalaatikolle ja kolo keskellä valmiiksi hiekalle, kunhan vain sen katon purkaa pois siitä. Ja siihen viereen puuhun voisi laittaa taas kiikun, niin kuin meillääkin lapsena oli. Kunnon leikkinurkkaus tulisi.. ;)

  VastaaPoista