maanantai 6. lokakuuta 2014

Neulesuunnittelua


Tykkään suunnitella neuleeni itse. Olenkin viimeaikoina miettinyt millaisia eri tapoja on suunnitella neule. Joskus valitsen eka langan, tai mallin, minkälaisen neuleen haluan tai tarvitsen. Mutta tämä on kyllä paras ja inspiroivin tapa, minkä nyt kuvasin teille :)

Ensin inspiroidutaan luonnossa. Eli otetaan kamera mukaan(ei välttämätön) ja lähdetään ihan vaan kävelylle. Ei ajatella mitään, katsellaan vain ympäristöä. Lapsen kanssa tämä on kivaa, koska lapsi luonnostaan näkee pienet yksityiskohdat ja jää niitä tukimaan ja ihmettelemään. Metsässä on kiva liikkua,kun voi kuvitella kaikkea satumaista. Kolo puun rungossa voi olla jonkun tontun tai menninkäisen koti.Mistähän materiaaleista se on rakentanut sinne huonekalut? Onko syksyn ruskalehti sillä peittona?(mistä tuleekin mieleen suurentaa ruskalehti meidän kokoon viltiksi sohvalle ;) Rapsahdus pusikossa,voi tarkoittaa että metsän keijukainen tarkkailee ja seuraa meitä. Sienien lakeista saisi hassuja hattuja pikkuväelle..

Syksyllä on kivaa poimia myös värikkäitä lehtiä..niinkuin nyt tein. Etsin omasta lankavarastosta joka lehdelle oman värisen langan ja mietin mitä niistä olisi kiva neuloa. Ekana tuli mieleen huivi. Joten sillä idealla mentiin. Loin ensin 300 silmukkaa ja neuloin värejä mieleni mukaan summassa. Kun huivi oli valmis,virkkasin reunaan pienen piparireunuksen.
Yllättävää että mallillakin näytti olevan hauskaa kun yritin saada kuvia. Kerrankin hänellä ei ollut kiire minnekään..tarkoittaako se sitä että hän tykkää mun huivista ;) no..ehkäpä tämä lähtee jollekin lahjaksi :D

7 kommenttia:

 1. I am loving the color combination. Autumnal colors are always very inspiring :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä löytyy upeita värejä luonnosta tähän aikaan vuodesta :)

  VastaaPoista
 3. Anna huivi Onnille kerta se niin siitä tykkää, on ihan Onnin värinenkin. Mää tarttisin sun apua yhdessä (ja muutamassa muussakin) neulejutussa... ;)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania värejä, eipä ihme että Onnikin tykkää. Sulla pitää tehdä sellainen miniversio hänelle.
  -Päivi

  VastaaPoista