maanantai 18. helmikuuta 2013

Kevät lapaset
Vuonna 1966 ilmestynyt eevan käsityöt lehti on inspiroinut minua kovasti.Kannessa on poika,jonka päällä ihana villapaita ja villapaidassa kaunis kuvio.Olen käyttänyt kuviota suoraan ja muunnellen eri neuleisiin.Parasta kuviossa on se että se tehdään vain kahden kierroksen ajan,ilman pitkiä lankalenkkejä ja että siitä tulee näyttävä.
Kerrankin sain ihan valmiiksi asti itselle kevätlapaset.Syynä valmistumiseen on varmasti paksu lanka ja paksut puikot.Langat on yksinäisiä keriä korin pohjalta,joten tarkalleen en muista mitä ne on,mutta kaikki on varmasti eri merkkiä.
Neuloin myös pienen nutun.Malli oma,kuvio lehdestä ja lankana Jade ja Nepal.Tähän kokeilin ensimmäistä kertaa uusia hiilikuitu puikkoja ja olihan ne hyvät.Paidassa on yksityiskohtana "herkkunapit" ja nahkainen merkki,johon painoin kirjaimilla puumerkkini.Paidan ollessa valmis,poikani katsoi sitä pitkään ja sanoi -Kaunis! (ehkäpä uskaltaudun pian neulomaan myös hänelle paidan,kun kerran jo näin lämpenee ja ihan kehuu ) ;)

5 kommenttia:

 1. hieno pusakka mut entäs se mun kaulahuivi? t:ukko

  VastaaPoista
 2. Tosi ihana villatakki ja lapaset. Lasten antama palaute tuntuu kaikista parhaimmalta. Palaute on niin aitoa.

  VastaaPoista
 3. Hauska hakaneula, meillä oli pienenä tuollaisia pitämässä tumput kiinni haalarin hihoissa :)

  VastaaPoista
 4. Minna:Lasten palaute on kyllä parasta ja ne tosiaan sanoo mitä tarkoittaa :)

  Emma:Olen löytänyt hakaneulan maasta josksus likaisena.Otin talteen,kun ajattelin sitä juuri tällaiseen tarkoitukseen sopivaksi :)

  Ja mihelle:kyllä se josksus valmistuu ja jos ei niin opetan sinut itse neulomaan sen loppuun ;)

  VastaaPoista
 5. Todella ihana nuttu, makeet napit siinä ja herkulliset värit, ei ihme että muksukin tykkää. Tulee noista väreistä mieleen se sun tekemäsi pipo joka on mulla päivittäin käytössä...
  -Päivi-

  VastaaPoista